Tilaa nyt kodin kalusteet helposti ja edullisesti kotiintoimitettuna. Verkkokauppa auki 24/7!

Villamattojen hoito-ohje

Tuuleta ja imuroi matto säännöllisesti. Älä puistele tai tamppaa mattoa. Voimakas puistelu saattaa aiheuttaa päätyompeleiden ja loimien katkeamisen sekä maton purkautumisen.

Hoito-ohje villamatoille

Tuuleta ja imuroi matto säännöllisesti. Älä puistele tai tamppaa mattoa. Voimakas puistelu saattaa aiheuttaa päätyompeleiden ja loimien katkeamisen sekä maton purkautumisen.

Käytä villamaton imurointiin aina sileää mattosuulaketta. Älä käytä robotti-imuria tai tampparia, sillä pyörivät harjakset kuluttavat maton pintaa ja voivat kuluttaa hapsuja.

Alkuun villamatto voi pölytä, mutta käytössä pinta tiivistyy ja pölyäminen vähenee. Imuroi mattoa kevyesti kuteen suuntaisesti (poikittain). Käytöstä riippuen pinnan tiivistymiseen voi mennä muutamista viikoista muutamaan kuukauteen.

Kääntele villamattoa säännöllisesti niin se kuluu tasaisemmin. Kaksipuoleisia mattoja voi käyttää molemmin puolin. Villamattoon voi tulla ajan saatossa nyppyjä, joita voi poistaa hellävaraisesti terävillä saksilla leikkaamalla.

Villa on helppo pitää puhtaana, koska se hylkii likaan luonnostaan. Puhdista tahrat tuoreeltaan rasvapitoisella marseille- tai sappisaippualla. Poista irtolika tahra-alueelta esimerkiksi kenkälusikalla. Kostuta pehmeä sieni tai mikrokuituliina, painele kevyesti ja pyyhi tahraa sisäänpäin jotta tahra-alue ei leviäisi. Lopuksi pyyhi tahra-alue veteen kostutetulla nukkaamattomalla liinalla. Yleensä pientä aluetta ei tarvitse varsinaisesti huuhdella.

Noudata villamattojen pesussa ensisijaisesti matossa olevaa pesuohjetta. Vaikka villamatto kestäisikin tasovesipesua, monet valmistajat suosittelevat kuivapesua. Pese matto vain tarvittaessa, sillä turha peseminen liuottaa villan omaa likaa hylkivää rasvaa ja kuivattaa mattoa. Kuivettunut matto voi pölytä enemmän.

Perinteinen lumihankipesu pakkasella on hyvä ja suositeltava keino joka raikastaa villamaton ja vähentää muuta pesun tarvetta. Vie matto ulos ja anna sen jäähtyä kunnolla ennen lumipesua, jotta lumi ei sula ja tartu maton pintaan. Upota ja kääntele mattoa puhtaassa pakkaslumessa. Harjaa lumi pois pehmeällä harjalla ennen kuin viet maton takaisin sisälle, ja anna sen hetki kuivahtaa rullattuna ennen lattialle laittamista.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit