Tilaa nyt huonekalut kotiin helposti ja edullisesti. Verkkokauppa auki 24/7

Viskoosimattojen hoito-ohje

Oikein hoidettuna viskoosimatto pysyy pitkään kauniina ja hyväkuntoisena. Tuuleta ja imuroi viskoosimatto säännöllisesti. Viskoosimatoille suositellaan ammattimaista pesua pesulassa. Pienet tahrat voi pyyhkiä myötäkarvaan nihkeällä nukkaamattomalla liinalla ( mikrokuituliina ).

Hoito-ohje viskoosimatoille

Oikein hoidettuna viskoosimatto pysyy pitkään kauniina ja hyväkuntoisena.

Tuuleta ja imuroi viskoosimatto säännöllisesti. Kun imuroit, käytä aina sileää mattosuulaketta. Robotti-imurin käyttöä ei suositella, koska se kuluttaa maton pintaa ja voi vahingoittaa hapsuja. Älä puistele tai tamppaa mattoa. Irtopölyn ja roskien irrottamiseen riittää kevyt harjaus pehmeällä harjalla.

Aluksi viskoosimatto voi hieman pölytä, mutta maton pinta tiivistyy käytössä ja pölyäminen vähenee. Imuroi matto ennen käyttöönottoa kevyesti myötäkarvaan, vältä hankaavaa edestakaista liikettä.

Viskoosimatoille suositellaan ammattimaista pesua pesulassa. Pienet tahrat voi pyyhkiä myötäkarvaan nihkeällä nukkaamattomalla liinalla ( mikrokuituliina ). Vesi saattaa aiheuttaa viskoosimattoihin läikkiä ja tahroja, mitkä näkyvät herkästi etenkin yksivärisissä matoissa. Viskoosimatot voi suojakäsitellä tekstiili- tai mattosuojasuihkeella. Käsitelty matto hylkii vettä ja likaa, jolloin sen puhtaanapito helpottuu.

Matto raikastuu näppärästi myös kuivapesujauheella tai imurointipuuterilla. Jauhe levitetään matolle ja annetaan vaikuttaa vähintään puoli tuntia. Sen jälkeen imuroi jauhe pois.

Lahjakortti