Tilaa nyt huonekalut kotiin helposti ja edullisesti. Verkkokauppa auki 24/7

Nukkamattojen hoito-ohje

Imuroi ja tuuleta nukkamatto säännöllisesti. Käytä aina sileää mattosuulaketta. Imuroi rauhallisin vedoin jotta imuri ehtii imeä roskat myös nukan tyvestä. Voit kopistella mattoa tuuletustelineellä kevyesti pohjapuolelta, älä kuitenkaan puistele mattoa.

Nukkamattojen hoito-ohje

Imuroi ja tuuleta nukkamatto säännöllisesti. Käytä aina sileää mattosuulaketta. Imuroi rauhallisin vedoin jotta imuri ehtii imeä roskat myös nukan tyvestä. Siten mattoon ei kerry pölyä ja roskaa. Robotti-imurin ja tampparin käyttö ei ole suositeltavaa, koska pyörivä harja kuluttaa maton pintaa ja voi avata nukan kierteen.

Voit kopistella mattoa tuuletustelineellä kevyesti pohjapuolelta, älä kuitenkaan puistele mattoa. Kääntele mattoa lattialla säännöllisesti niin se kuluu tasaisemmin.

Pese nukkamatto viileässä, maksimissaan 30-asteisessa vedessä ja liuota pesuaine veteen. Älä harjaa jotta nukan kierre ei aukea. Huuhtele matto useasti runsaalla vedellä, kunnes matosta valuva vesi on puhdasta.

Kuivata matto varjossa ja mielellään tasopinnalla. Isoille matoille suositellaan ammattimaista pesua pesulassa.

Kuosittele matto kosteana. Rullaa matto tiukalle rullalle ja pyörittele sitä tasoa vasten. Myös ylimääräinen vesi poistuu näin matosta kätevästi. Oikaise ja pöyhi nukka kevyesti sormilla haroen, ettei se kuivuessaan jää paakkuiseksi ja takkuun.

  • Puhdista tahrat tuoreena miedolla pesuaineliuoksella
  • Useimmat matot ovat vesipestäviä

Lahjakortti