Tilaa kodin kalusteet helposti ja edullisesti kotiintoimitettuna. Verkkokauppa auki 24/7

Yleinen mattojen hoito-ohje

Yleisessä mattojen hoito-ohjeessa kerrotaan hoito-ohjeista jotka sopivat kaikille mattotyypeille ja laaduille. Jokaiselle mattolaadulle on myös omat hoito-ohjeet joita tulee ensisijaisesti noudattaa.

Yleinen mattojen hoito-ohje

Huolehdi matosta hyvin.

Kun hoidat mattoja oikein, niin silloin ne kestävät ja niistä on sinulle iloa pitkään. Säännöllinen imurointi ja tuuletus ovat maton perushoitoa. Käytä imuroinnissa aina sileää mattosuulaketta. Robotti-imuria ja tamppausta ei suositella. Älä puistele mattoa voimakkaasti.

Tahrat pois tuoreeltaan

Poista tahrat tuoreeltaan. Luonnonmukaiset marseillesaippua ja sappisaippua sopivat melkein kaikkien materiaalien tahranpoistoon. Älä pese mattoa turhaan, jos sille ei ole erityistä syytä.

Noudata pesu-ohjetta

Noudata aina annettua pesuohjetta. Jos matolle suositellaan vesipesua, pese se viileällä alle 30-asteisella vedellä. Käytä mietoa pesuainetta, esimerkiksi nestemäistä pyykinpesuainetta. Älä laita pesuainetta suoraan matolle, vaan liota se veteen. Matto huuhdellaan runsaalla vedellä ja kuivataan vaakatasossa. Jos olet epävarma miten matto pestään, anna se ammattitaitoisen pesulan pestäväksi.

Katso tästä kaikki matot

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit